O nas

Polska gęsina to ekologiczne mięso najwyższej jakości. Gęsina wprost zachwyca swoim smakiem, kruchością i delikatnością, a przede wszystkim zaliczana jest do zdrowej żywności

Gęsi korzystają wyłącznie z zielonych wybiegów, łąk i pastwisk. Ich mięso uznawane jest za produkt wyjątkowy i docenia się jego smakowe oraz zdrowotne walory. Gęsina dostarcza kwasy omega 6 i jest bogatym źródłem witamin, białka i składników mineralnych. Mięso z gęsi owsianych to niezwykle chude mięso, zawierające kwasy CLA, które maja zdolność redukowania tkanki tłuszczowej i poprawiają przemianę materii. Chów gęsi w Polsce ma bardzo długą tradycję, sięgająca XVII wieku.

dania2

Jeszcze do niedawna zapomniana, od pewnego czasu znów powraca na talerze Polaków. Mięso gęsi to dla nas numer jeden, najwyższa jakość która zainspirowała nas w kuchni i podsunęła pomysł na otwarcie restauracji Tłusta Gęś.

Tłusta Gęś to kuchnia pasji do jedzenia, specjalizująca się w daniach z drobiu i wykorzystująca produkty regionalne.

Jesteśmy miejscem, spotkań rodzinnych, z przyjaciółmi, biznesowych, gdzie każdy będzie mógł zajadać się przysmakami wyczarowanymi przez naszego Szefa Kuchni – Łukasza Wróblewskiego. Naszą specjalnością są: Pasztet z gęsi z konfiturą z cebuli i sosem tatarskim, pierogi z kaczką i żurawiną, gęsie udka na racuchach z maślanki i wiele innych.

Tylko u nas możesz zamówić całą pieczoną gęś, skonsumować ją we wnętrzach naszej restauracji lub wziąć na wynos.